Select Language:

Ikraftträdande: 31 maj 2019
Senaste uppdateringsdatum: 25 november 2020

Sekretesspolicy

Jam City, Inc. (”Jam City”, ”vi”, ”oss” eller ”vår”) tillhandahåller denna sekretesspolicy för att informera dig om
våra policyer och rutiner angående insamling, användning och utlämnande av personuppgifter som vi samlar in om
användare av våra spel, webbplatser, applikationer och andra tjänster som vi tillhandahåller (gemensamt kallade
”tjänsterna”). Dessa tjänster är inte riktade till barn. Vissa av våra spel har dock en blandad publik, och för
dessa titlar tar vi ytterligare steg för att begränsa åtkomsten till vissa funktioner baserat på användarens ålder.
Se avsnittet om vår sekretesspolicyn för barn nedan för mer information.

Termen ”personlig data” ska ha den betydelse som tilldelas termerna ”personlig data” och/eller ”personuppgifter”
enligt tillämpliga lagar.

Denna sekretesspolicy kan uppdateras från tid till annan, så återkom till den regelbundet.
Vi meddelar dig om eventuella väsentliga ändringar genom att lägga upp den nya sekretesspolicyn på de primära
åtkomstpunkterna för Tjänsterna eller på annat sätt som krävs enligt tillämplig lag.

Personuppgifter

När du använder Tjänsterna kan du antingen ge oss Personuppgifter direkt eller indirekt.

Data vi får direkt:

När du registrerar dig för tjänsterna som en registrerad användare kan vi samla in följande Personuppgifter direkt
från dig: ditt namn, e-postadress, postnummer/postnummer och användarnamn.

Vi kan också få Personuppgifter från andra tredje parter om du registrerar dig för att använda tjänsterna via vissa
sociala nätverkssidor från tredje part (var och en ”social nätverkstjänst”).
I detta fall kan vi ta emot och använda Personuppgifter som du har tillhandahållit sådana Sociala nätverkstjänster
och tillgängliggjort via ditt kontos sekretessinställningar. I detta avseende kan vi välja att samla in följande
personuppgifter: ditt namn, profilbild, vännerlista, IP-adress, Facebook och andra unika ID och e-postadress.

Om du, när det är tillämpligt, inte tillhandahåller oss de relevanta Personuppgifterna kanske du inte kan använda
våra Tjänster till fullo.

Data vi tar emot när du använder Tjänsterna:

Vi kan också samla in följande Personuppgifter från vår webbplats eller din enhet när du använder tjänsterna eller
navigerar till tjänsterna från andra webbplatser (tredje part): vissa uppgifter om din dator eller mobila enhet
inklusive operativsystem, programvaruversion, internetprotokoll (IP) adress, användarinställningar, MAC-adress,
cookie-identifierare, mobiloperatör, mobilreklam och andra unika identifierare, språk, information om din
webbläsare, platsinformation (inklusive plats baserat på din IP-adress), internetleverantör, sidor som du besöker
före, under och efter att du har använt tjänsterna, information om länkarna du klickar på och annan information om
hur du använder tjänsterna. Uppgifter vi hämtar kan förknippas med ditt konto och de enheter du använder.

Inköpsdata:

Om du väljer att köpa några virtuella varor som en del av din användning av Tjänsterna kan vi eller våra
tredjepartsleverantörer av tjänster i den utsträckning detta är möjligt samla in följande Personuppgifter från dig
för att underlätta din betalning av sådana virtuella varor: Inköpshistorik (omfattar INTE betalmetodsuppgifter eller
bankinformation samlas in och behandlas av en tredje part).

Syftet med behandling

Vi behandlar Personuppgifter för en rad affärssyften, så som:

Att tillhandahålla produkter, tjänster eller information som begärs inklusive för att hantera användaruppgifter och
konton; svara på frågor, kommentarer och andra förfrågningar; ge tillgång till vissa områden, funktioner och
funktioner i våra tjänster; svara på förfrågningar från kund eller teknisk support; och låter dig registrera dig på
evenemang.

För administrativa syften så som att mäta intresse och engagemang för våra tjänster; bedriva forskning och
utveckling; förbättra eller utveckla nya produkter och tjänster; säkerställa intern kvalitetskontroll; verifiera en
individs identitet; kommunicera med dig om ditt konto, aktiviteter på våra tjänster och policyändringar; behandla
din finansiella information och andra betalningsmetoder för köpta produkter eller tjänster; behandla applikationer
och transaktioner; förhindra potentiellt förbjudna eller olagliga aktiviteter; och upprätthålla våra villkor.

För att marknadsföra våra produkter och tjänster inklusive för att ge dig information om erbjudanden, produkter och
tjänster som kan vara av intresse, inklusive nytt innehåll eller tjänster. Vi kan förse dig med detta material
enligt vad som är tillåtet i lag. Sådana användningsområden omfattar att skräddarsy innehåll, annonser och
erbjudanden; att meddela dig om erbjudanden, produkter och tjänster som kan vara intressanta för dig; att
tillhandahålla tjänster till dig och våra sponsorer; och andra ändamål som du samtycker till eller som visas för dig
när du tillhandahåller Personuppgifter.

Om du vid något tillfälle bestämmer dig för att du inte längre vill ha sådan kommunikation från oss, följer du
instruktionerna för att avprenumerera som ges i något av e-postmeddelande som vi skickat till dig.

För att kommunicera med dig inklusive att samla in personuppgifter från dig som e-postadress, telefonnummer eller
postadress när du begär information om våra tjänster, begär kundsupport eller teknisk support eller på annat sätt
kommunicerar med oss.

Att genomföra undersökningar inklusive att kontakta dig för att delta i undersökningar. Om du bestämmer dig för att
delta, kan du bli ombedd att lämna viss information som kan inkludera Personuppgifter.

För att låta dig att använda våra interaktiva funktioner som forum, bloggar, chatt- och meddelandetjänster och
sociala mediesidor. Jam City och andra personer som använder våra tjänster kan samla in den information du skickar
in eller göra tillgänglig via dessa interaktiva funktioner. All information som delas på de offentliga delarna i
dessa kanaler betraktas som ”offentliga” och kanske inte omfattas av de integritetsskydd som hänvisas till här.

För att låta dig registrera dig för tävlingar eller tävlingar inklusive behandling av kontaktuppgifter som du
tillhandahåller, kan användas för att nå dig om lotterier eller tävlingar och för andra marknadsförings-,
marknadsförings- och affärsändamål, om det är tillåtet enligt lag. I vissa jurisdiktioner måste vi dela information
om vinnare offentligt.

För att avidentifiera och sammanställa information. Vi kan använda Personuppgifter och annan information om dig för
att skapa avidentifierad och/eller aggregerad information, såsom avidentifierad demografisk information,
avidentifierad platsinformation, avidentifierad eller sammanställda trender, rapporter eller statistik,
avidentifierad eller sammanställd information om den dator eller enhet från vilken du kommer åt våra tjänster, eller
andra analyser vi skapar.

Andra användningsområden

Vi kan använda Personuppgifter för att sträva efter våra legitima intressen, forskning (inklusive
marknadsundersökningar), nätverks- och informationssäkerhet och bedrägeriförebyggande arbete. Jam City kan dessutom
använda Personuppgifter för andra ändamål som tydligt visas för dig när du tillhandahåller personuppgifter eller med
ditt samtycke.

Cookies, pixeltaggare/Webbfyrar (Web Beacons), Analytics-information, identifierare för mobila enheter och
intressebaserad reklam

Vi, såväl som tredje parter som tillhandahåller innehåll, reklam eller annan funktionalitet på Tjänsterna, kan
använda cookies, pixeltaggar, lokal lagring och annan teknik (”Teknologi”) för att automatiskt samla in information
via Tjänsterna. Teknologier är i huvudsak små datafiler som placeras på din dator, surfplatta, mobiltelefon eller
andra enheter som gör att vi kan spela in vissa uppgifter när du besöker eller interagerar med våra tjänster.

Cookies: Cookies är små textfiler som placeras i besökarens webbläsare för att lagra deras preferenser. De flesta
webbläsare låter dig blockera och radera cookies. Men om du gör det, kanske tjänsterna inte fungerar korrekt.

Pixeltaggare/webbfyrar. En pixeltagg (även känd som en webbfyr) är en bit kod inbäddad i Tjänsterna som samlar
information om användarnas engagemang på sidan. Användningen av en pixel gör att vi till exempel kan registrera att
en användare har besökt en viss webbsida eller klickat på en viss annons. Vi kan också inkludera webbfyrar i
e-postmeddelanden för att veta om meddelanden har öppnats, agerats eller vidarebefordrats.

Mobila enhetsidentifierare. Vi kan vi dela annonseringsidentifieraren som är associerad med din mobila enhet eller
surfplatta (t.ex. Apple IDFA och Android Advertising ID) med annonsörer. En annonseringsidentifierare är en
alfanumerisk sträng som kan användas för att identifiera din enhet så att annonsörer kan visa relevanta annonser för
dig. Vi använder endast Apple IDFA enligt vad som tillåts av Apple, och vi använder endast Google Advertising ID
enligt vad som tillåts av Google. En annonseringsidentifierare är tilldelad och annonsspårning är som standard
aktiverad på din mobila enhet. Du kan begränsa användningen av eller återställa ditt enhets-ID för annonsering med
hjälp av sekretessinställningarna på din mobilenhet. I vissa fall kan du behöva återställa operativsystemet för att
återställa enhets-ID för annonsering.

Analytics. Vi kan också använda Google Analytics för att samla in information om besökarnas beteende och
besökardemografi på våra tjänster. För mer information om Google Analytics, besök www.google.com/policies/privacy/partners/. Du kan välja
bort Googles insamling och behandling av data som genereras genom din användning av tjänsterna genom att gå till http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Våra användningar av sådan teknik ingår i följande allmänna kategorier:

Operativt nödvändigt. Detta inkluderar tekniker som ger dig tillgång till våra tjänster, applikationer och verktyg
som krävs för att identifiera oregelbundet webbplatsbeteende, förhindra bedräglig aktivitet och förbättra säkerheten
eller som gör att du kan använda våra funktioner så som kundvagnar, sparade sökningar eller liknande funktioner;

Prestandarelaterat. Vi kan använda teknologier för att utvärdera prestandan för våra tjänster, inklusive som en del
av vår analytiska praxis för att hjälpa oss förstå hur våra besökare använder tjänsterna;

Funktionsrelaterat. Vi kan använda teknologier som tillåter oss att erbjuda dig förbättrad funktionalitet när du
tillgår eller använder våra tjänster. Detta kan inkludera att du identifierar dig när du loggar in på våra tjänster
eller håller reda på dina angivna preferenser, intressen eller tidigare visade artiklar;

Reklam eller riktad reklamrelaterat. Vi kan använda teknik från tredje part eller tredje part för att leverera
innehåll, inklusive annonser som är relevanta för dina intressen, på våra tjänster eller från tredjeparts digitala
egenskaper.

Cookies och intressebaserad reklam

Du kan stoppa eller begränsa placeringen av teknologier på din enhet eller ta bort dem genom att justera dina
inställningar som din webbläsare eller enhet tillåter. Observera att cookie-baserade bortval inte fungerar på
mobilapplikationer. För att göra val för mobilappar på en mobil enhet separat kan du ladda ner appen DAAs AppChoices
från appbutiken på din enhet. Dessutom kan du på vissa enheter använda enhetens plattformskontroller i dina
inställningar för att utöva val (t.ex. Android och iOS).

Onlineannonsbranschen tillhandahåller också webbplatser från vilka du kan välja att ta emot riktade annonser från
datapartners och andra reklampartners som deltar i självreglerande program. Du kan läsa dessa och lära dig mer om
riktad annonsering och konsumentens val och integritet på www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp, http://www.youronlinechoices.eu/, https://youradchoices.ca/choices/, och www.aboutads.info/choices/.

Observera att du måste bortvälja separat i varje webbläsare och på varje enhet. Annonser på tredjepartswebbplatser
som innehåller AdChoices-länken kan ha riktats till dig baserat på information som samlats in av reklampartners över
tid och på olika webbplatser.
Dessa annonser tillhandahåller en mekanism för att välja bort reklampartners användning av denna information för
intressebaserad reklamändamål.

Du kan se listan över företag som kan implementera och/eller få åtkomst till cookies på din mobila enhet, och hur du
väljer bort sådana cookies (där det finns tillgängligt) på http://www.jamcity.com/adpartners/

Avsluta prenumerationen av e-post och elektronisk kommunikation

Om du får ett oönskat e-postmeddelande från oss kan du använda länken för att avsluta prenumerationen som finns
längst ner i e-postmeddelandet för att välja bort att få framtida
e-postmeddelanden. Observera att du kommer att fortsätta att ta emot transaktionsrelaterade e-postmeddelanden om
produkter eller tjänster du har begärt. Oavsett dina marknadsföringspreferenser kan vi också skicka dig viss
icke-marknadsföringskommunikation om oss och våra tjänster (t.ex. kommunikation om tjänsterna eller uppdateringar av
denna sekretesspolicy). Vi tar in ditt godkännande, om så krävs enligt tillämplig lag, innan vi skickar våra
kampanjmeddelanden.

Vi kan skicka meddelanden via vår mobilapplikation. Du kan när som helst ändra inställningarna på din mobila enhet.
Vi kan också samla information om geolokalisering om du använder våra mobilapplikationer. För att stoppa detta kan
du när som helst ändra inställningarna på din mobila enhet.

Do Not Track (”DNT”) är en sekretesspreferens som användare kan ställa in i vissa webbläsare.
Observera att vi inte svarar på eller rättar oss efter DNT-signaler eller liknande mekanismer som skickas av
webbläsare.

Tredjepartswebbplatser/applikationer och programvaruutvecklingssatser

Tjänsterna kan innehålla länkar till andra webbplatser/applikationer och andra webbplatser/applikationer kan hänvisa
till eller länka till våra tjänster. Dessa andra domäner och webbplatser kontrolleras inte av oss. Vi uppmuntrar
våra användare att läsa sekretesspolicyn för varje webbplats och applikation som de interagerar med. Vi stöder inte,
granskar eller godkänner och ansvarar inte för sekretesspraxis eller innehåll på sådana andra webbplatser eller
applikationer. Du besöker dessa andra webbplatser eller applikationer på egen risk.

Vi kan använda tredjeparts API:er och programvaruutvecklingssatser (”SDK:er”) som en del av funktionerna i våra
tjänster. API:er och SDK:er kan tillåta tredjeparter inklusive reklampartner att samla in dina personuppgifter för
att tillhandahålla innehåll som är mer relevant för dig.
För mer information om vår användning av API:er och SDK:er, kontakta oss enligt nedan.

Delning och utlämnande av data

Andra registrerade Jam City-användare:

Om du registrerar dig för tjänsterna och skickar in dina personuppgifter för att skapa en profil i våra spel, ser
andra registrerade användare ditt Användarnamn (”Prenumerationsidentifierare”). Att tillhandahålla Övriga
prenumerationsuppgifter är frivilligt och bör motsvara interaktionsgraden du vill ha med andra Jam City-användare.
Eftersom ditt användarnamn är offentligt rekommenderar vi att du inte använder ditt riktiga namn som din
prenumerationsidentifierare eftersom det kan göra att andra kan identifiera dig i den verkliga världen.

Tjänsteleverantörer:

Vi kan dela alla personuppgifter som vi samlar in om dig med våra tredjepartsleverantörer.
De typer av tjänsteleverantörer som vi anförtror personuppgifter inkluderar tjänsteleverantörer för
tillhandahållande av tjänsterna, tillhandahållande av information, produkter och andra tjänster du har begärt,
marknadsföring och reklam, analys, kundtjänstverksamhet och tillhandahållande av IT och relaterade tjänster.

Marknadsföring – Intressebaserad reklam och marknadsföring från tredje part:

Genom våra tjänster kan vi tillåta reklampartner från tredje part att ställa in teknologier och andra
spårningsverktyg för att samla information om dina aktiviteter och din enhet (t.ex. din
IP-adress, mobilidentifierare, besökta sidor, plats, tid på dagen). Vi kan också kombinera och dela sådan
information och annan information (som demografisk information och tidigare köphistorik) med reklampartners från
tredje part. Dessa reklampartners kan använda denna information (och liknande information som samlas in från andra
webbplatser) för att leverera riktade annonser till dig när du besöker tredje parts webbplatser i deras nätverk.
Denna praxis kallas vanligen ”intressebaserad reklam” eller ”personlig reklam.” Om du föredrar att inte dela dina
personuppgifter med reklampartners från tredje part kan du följa ovanstående instruktioner.

Utlämning av uppgifter för att skydda oss eller andra:

Vi kan komma åt, bevara och lämna ut dina personuppgifter, annan kontoinformation och innehåll om vi anser att det
krävs eller är lämpligt för att: samarbeta med rättsväsendet eller begäran om nationell säkerhet och rättslig
process, till exempel en domstolsbeslut eller stämning; svara på dina önskemål; skydda dina, våra eller andras
rättigheter, egendom eller säkerhet; att verkställa våra policyer eller kontrakt; att samla in de belopp vi är
skyldiga; när vi anser att avslöjande är nödvändigt eller lämpligt för att förhindra fysisk skada eller ekonomisk
förlust eller i samband med en utredning eller åtal om misstänkt eller faktisk olaglig aktivitet; eller om vi i god
tro tror att utlämnande på annat sätt är nödvändigt eller tillrådligt.

Sociala nätverkswebbplatser:

Vi kan dela informationen i din Jam City-kontoprofil (inklusive dina personuppgifter) med de Sociala
nätverkstjänsterna du har länkat ditt Jam City-konto till, för att ge dig förbättrade tjänster. Dessa tredje parter
har endast åtkomst till dina Personuppgifter för detta ändamål
(om de inte har fått dina Personuppgifter oberoende av Jam City-tjänsten) och är skyldiga att inte lämna ut eller
använda dem för något annat ändamål.

Affärsöverföringar:

Jam City kan sälja, överföra eller på annat sätt dela några eller alla dess tillgångar, inklusive dina
personuppgifter, i samband med en fusion, förvärv, konkurs, omorganisation, köp eller försäljning av tillgångar,
övergång av tjänster till en annan leverantör eller i händelse av konkurs.

Individuella rättigheter i behandling av personuppgifter

Som en Jam City-användare har du de rättigheter som förklaras i detta avsnitt enligt gällande lagar. Kontakta oss
via kontaktuppgifterna längst ner i denna sekretesspolicy om du vill använda någon av dina rättigheter eller få
ytterligare förklaring om dem. Observera att vissa av dessa rättigheter kan vara kopplade till vissa lagstadgade
förutsättningar och kanske därför inte gäller för dig och din specifika situation.

  • Rätt till åtkomst

Du kan ha rätt att samtycka till att vi behandlar och får tillgång till dina personuppgifter. Om du har några frågor
angående behandlingen, eller du vill ha mer insikt i Personuppgifterna som vi behandlar om dig, är du alltid
välkommen att kontakta oss så vi kan ge dig ytterligare information.

  • Rätt till rättelse

Du kan ha rätt att begära att vi korrigerar information som vi har lagrat felaktigt. Du kan också ha rätt att få
ofullständiga personuppgifter kompletterade, bland annat genom att tillhandahålla kompletterande uppgifter.

  • Rätt till radering/rätt att glömmas

Du kan ha rätt att begära att dina Personuppgifter tas bort för alltid. Du kan begära detta om du till exempel tror
att Personuppgifterna inte längre är nödvändiga i förhållande till det syfte för vilket Personuppgifterna samlades
in för eller på annat sätt behandlades.

  • Rätt att begränsa aktiviteterna för behandling

Du kan ha rätt att begränsa våra aktiviteter för behandling. Om du väljer att begränsa våra aktiviteter för
behandling vad gäller Tjänsterna kan det hända att du inte kan använda dem.

  • Rätt till dataportabilitet

Du kan ha rätt att begära att vi skickar dina Personuppgifter i ett strukturerat, vanligt och maskinläsbart format
och att skicka dessa data till en annan personuppgiftsansvarig.

  • Rätt att göra invändningar

Du kan ha rätt till att göra invändningar mot att vi behandlar dina Personuppgifter. Om du väljer att göra
invändningar mot våra aktiviteter för behandling kan det hända att du inte kan använda alla våra Tjänster.

  • Rätt att lämna in ett klagomål hos en tillsynsmyndighet

Om du inte är nöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter kan du alltid kontakta oss när som helst för att lösa
problemet. Du har dock alltid rätt att lämna in ett klagomål hos en tillsynsmyndighet.

  • Rätt att återkalla samtycke

I de fall vår behandling av dina personuppgifter baseras på ditt samtycke kan du ha rätt att återkalla sådant
samtycke när som helst. Att återkalla ditt samtycke påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket
återkallades.

Om du vill göra gällande någon av ovanstående rättigheter, öppna ett kundsupportärende genom att klicka på länken:
http://support.jamcity.com/gdpr. Vi kommer att behandla sådana
förfrågningar i enlighet med gällande lagar. För att skydda din integritet kan Jam City vidta åtgärder för att
verifiera din identitet innan vi uppfyller din begäran.

Säkerhet

Jam City avser skydda dina personuppgifter och vi vidtar åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter
behandlas säkert och i enlighet med denna sekretesspolicy. Med hänsyn till den senaste tekniken, kostnaderna för
implementering och arten, omfattningen, sammanhanget och syftet med behandlingen samt risken med varierande
sannolikhet och allvar för fysiska personers rättigheter och friheter har vi implementerat lämpliga tekniska och
organisatoriska åtgärder för att säkerställa en säkerhetsnivå som är lämplig för risken i enlighet med gällande
lagar.

Tyvärr kan internet inte garanteras att vara 100 % säkert, och vi kan inte säkerställa eller garantera säkerheten
för personuppgifter som du lämnar ut till oss. I den utsträckning som tillåts i tillämplig lag tar vi inte ansvar
för oavsiktligt utlämnande.

Nätfiske

Identitetsstöld och den aktivitet som kallas “nätfiske” är något som vi på Jam City tar på största allvar. Att säkra
information för att skydda dig mot identitetsstöld är en av våra viktigaste prioriteringarna. Vi begär inte, eller
kommer någon gång att begära din kreditkortsinformation, ditt konto-ID, inloggningslösenord eller nationella
identifikationsnummer i en osäker eller oönskad e-post eller telefonkommunikation. Mer information om nätfiske
(phishing) finns på Federal Trade Commissions webbplats.

Internationella överföringar

Din information kan överföras till — och underhållas på — datorer som finns utanför din delstat, provins, land eller
annan statlig jurisdiktion där personuppgiftslagarna kanske inte ger samma skydd som de i din jurisdiktion. Om du
befinner dig utanför USA och väljer att tillhandahålla Personuppgifter till oss kommer Jam City att överföra dina
Personuppgifter till USA och behandla dem där för att tillhandahålla Tjänsterna. I sådana fall ser vi
kontraktsmässigt till att skyddsnivån för dina Personuppgifter överensstämmer med din hemliga jurisdiktion.

Lagringsperiod

Vi lagrar dina personuppgifter så länge du använder våra Tjänster eller när det är nödvändigt för att uppfylla de
syfte(n) som de samlades in för, lösa tvister, upprätta rättsliga försvar, genomföra revisioner, bedriva legitima
affärsändamål, upprätthålla våra avtal och följa gällande lagar.

Sekretesspolicy för barn

Det är viktigt för oss att skydda barns integritet online. I allmänhet riktas våra tjänster inte till barn under 13
år (eller annan ålder som krävs enligt lokal lag), och tjänsterna samlar inte medvetet in personuppgifter om barn.

För spel som inte riktar sig till barn men ändå kan vara lockande för dem, vidtar vi ytterligare åtgärder för att
begränsa åtkomsten till dessa tjänster baserat på användarens ålder. När en användare av dessa tjänster anger att de
är under 13 år (eller den tillämpliga åldern inom sitt territorium), kommer vi att begränsa deras åtkomst till vissa
funktioner, till exempel insticksprogram för sociala medier, chattfunktioner och vissa typer av aviseringar. Vi
begränsar också insamling och delning av personuppgifter till endast vad som är nödvändigt för att underlätta den
interna driften av våra tjänster.

Om du är förälder eller vårdnadshavare och har funderingar om tjänsten, vill granska uppgifter som samlats in från
ditt barn eller om den informationen har ändrats eller raderats kan du kontakta oss på privacy@jamcity.com. Blir vi medvetna om att ett barn har lämnat
personuppgifter till oss, kommer vi att ta bort alla personuppgifter som vi har samlat in, såvida vi inte har en
juridisk skyldighet att behålla dem, och avsluta barnets konto och/eller göra om dem enligt vad som är tillämpligt
för underåriga, när så krävs.

Tredje parts tjänsteleverantörer

Vi använder följande tjänsteleverantörer från tredje part i förhållande till barn i våra Frozen Adventures och
Frozen Free Fall-appar:

  • Vi använder Google Crashlytics och Firebase för felrapportering, kraschrapportering och analys. Mer information finns i Googles sekretesspolicy här: https://policies.google.com/privacy
  • Vi använder Helpshift för kundservice och för vår lista över vanliga frågor. Om vi kontaktas via vår
    helpdesk av ett barn kommer vi att svara en gång innan vi omedelbart tar bort barnets e-postadress och alla
    relaterade personuppgifter. För mer information, se Helpshifts sekretesspolicy här: https://www.helpshift.com/legal/privacy/
  • Våra appar länkar till denna sekretesspolicy som finns på vår webbplats. Vi använder Google Analytics på
    webbplatsen för att spåra antal sidvisningar. Google Analytics är begränsade från att dela dina
    användardata. För mer information, se Googles sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy

Vår Frozen Free Fall-app använder också analysleverantören SWRVE i förhållande till användare som är 12 år och
yngre. SWRVE samlar inte in personuppgifter utanför den ålder som tillhandahålls genom åldersspärren. SWRVE samlar
geolokaliseringuppgifter på landsnivå.
För mer information, se SWRVEs sekretesspolicy: https://www.swrve.com/company/privacy

Vi använder följande tjänsteleverantörer från tredje part i förhållande till barn i vår Frozen Adventures app:

  • Vi använder PlayFab för backend-tjänster och analyser. PlayFab samlar geolokaliseringuppgifter på landsnivå.
    För mer information, se Microsoft sekretesspolicy: https://privacy.microsoft.com/en-US/privacystatement
  • Vi använder Iron Source som ett annonsnätverk. Iron Source är begränsade från att spåra användare eller visa
    beteendeannonser. För mer information, se Iron Source sekretesspolicy: https://developers.ironsrc.com/ironsource-mobile/air/ironsource-mobile-privacy-policy/
  • Vi använder Google Ad Mob för att visa kontextuella annonser för användare som 12 år och yngre. För mer
    information, se Googles sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy
  • Vi använder Unity Ads för att visa kontextuella annonser för alla användare. Unity ads spårar inte användare
    eller visar beteendeannonser. För mer information, se Unitys sekretesspolicy: https://unity3d.com/legal/privacy-policy

Barns integritets garanteras av PRIVO: COPPA Safe Harbor-certifiering

Jam City är medlem i PRIVO Kids Privacy Assured COPPA Safe Harbor Certification Program (”programmet”).
Programcertifieringen gäller för de digitala egenskaper som listas på valideringssidan som kan visas genom att
klicka på PRIVO Seal. PRIVO är en oberoende tredjepartsorganisation som har åtagit sig att skydda barns
personuppgifter som samlas in online. PRIVO COPPA-certifieringsskyddet som publicerats på den här sidan indikerar
att Jam City har etablerat COPPA-kompatibla sekretesspraxis och har gått med på att underkasta sig PRIVOs
övervakningsprocess och konsumenttvistprocess. Om du har frågor eller oro om vår integritetspraxis, vänligen
kontakta oss på 1-800-819-0199 eller privacy@jamcity.com. Om du har ytterligare problem efter att du har kontaktat
oss kan du kontakta PRIVO direkt på privacy@privo.com.

Kontakta oss

Om du har några frågor om denna sekretesspolicyn, eller om du vill lämna in en begäran om att utöva dina rättigheter
som beskrivs i denna policy, vänligen kontakta oss på:

 

Jam City, Inc.

3562 Eastham Drive

Culver City, CA 90232

 

privacy@jamcity.com

 

Dataskyddsansvarig: dpo@jamcity.com

 

EU-representant:

 

Rivacy GmbH

Hammerbrookstr. 90, 20097 Hamburg, Tyskland

info@rivacy.eu


 

 

Uppdaterad 31 maj, 2019ANVÄNDARVILLKOR
Läs dessa användarvillkor (“avtal”) noga innan du använder programvaran som jam city, inc. erbjuder (“företag”). Genom att ladda ner, använda eller få åtkomst till företagets mobilapplikation (var och en kallad ”app”), programvara och/eller all data eller innehåll som tillgås, innehåll eller användning i eller av appen eller programvaran (tillsammans ”programvaran”) på något sätt, bekräftar du att du har läst och samtycker till att vara bunden av villkoren i detta avtal. Om du inte villkorslöst samtycker till alla villkor i avtalet har du inga rättigheter till att använda programvaran och du måste omedelbart avinstallera programvaran på alla dina enheter. Användning av programvaran är ogiltig där den är förbjuden. Användningen av programvaran regleras också av Jam Citys Sekretesspolicyn, som införlivas i detta avtal genom referens.
VIKTIGT MEDDELANDE OM MEDLING: NÄR DU SAMTYCKER TILL DESSA VILLKOR SAMTYCKER TILL MED (MED BEGRÄNSAT UNDANTAG) ATT LÖSA EVENTUELLA TVISTER MELLAN DIG OCH JAM CITY GENOM BINDANDE ENSKILDA MEDLINGAR ISTÄLLET FÖR DOMSTOL. GRANSKA AVSNITT 17 ”TVISTLÖSNING” NOGA NEDAN FÖR DETALJER OM MEDLING (INKLUDERAT FÖRFARANDET FÖR ATT AVSÄGA SIG MEDLING).

  1. ÅTKOMST TILL PROGRAMVARAN.
    När du får åtkomst till eller använder programvaran, inklusive att surfa på någon Jam City, Inc.-webbplats eller får åtkomst till ett Jam City-spel, godkänner du dessa användarvillkor och Sekretesspolicyn. Du kan också vara skyldig att registrera ett konto på programvaran (ett “konto”). Med förbehåll för villkoren i detta Avtal, ger Företaget dig en icke-exklusiv, icke-överförbar och icke-överlåtbar licens (utan rätt till underlicensiering) att installera och använda en kopia av Programvaran på din persondator eller mobilenhet, som enbart är i maskinkörbar objektkodsform och enbart för din egen personliga, icke-kommersiella användning, och inte till förmån för någon tredje part. Programvaran ägs och drivs av företaget. Företaget kan när som helst ändra, avbryta eller avsluta Programvaran, inklusive tillgängligheten av någon funktion, databas eller innehåll. Företaget kan även införa gränser för vissa funktioner och tjänster eller begränsa din åtkomst till delar av eller hela Programvaran utan förvarning eller någon ansvarsskyldighet. Företaget förbehåller sig rätten att när som helst, efter eget gottfinnande, ändra detta Avtal genom att lägga upp ett meddelande på Företagets webbplats (som för närvarande är http://www.jamcity.com), eller genom att skicka dig ett meddelande via e-post eller via programvaran. Du ska ansvara för att granska och bekanta dig med sådana ändringar. Din användning av Programvaran efter sådant meddelande innebär att du godkänner de ändrade villkoren i detta Avtal.
  2. BEHÖRIGHET
    Du måste vara minst 13 år gammal (eller en sådan lägsta ålder som är tillämplig i ditt land och/eller bosättningsstat) för att skapa ett konto för att använda programvaran. Om du är yngre än 18 år får du endast använda programvaran om din förälder eller vårdnadshavare har läst och godkänt detta avtal. Genom att använda programvaran representerar du och garanterar att du (eller din förälder eller vårdnadshavare, i tillämpliga fall) har granskat och godkänt detta avtal. Föräldrar och vårdnadshavare är ansvariga för deras barns handlingar under 18 år när de använder vår programvara.Du framställer vidare och garanterar för företaget att: (i) du är en person (d.v.s. inte ett företag); (ii) all registreringsinformation som du skickar in är korrekt och sanningsenlig och (iii) du bibehåller riktigheten i sådan information. Du intygar också att du har laglig rätt att använda och få åtkomst till Programvaran och tar fullt ansvar för valet och användningen av och åtkomsten till Programvaran. Detta avtal är ogiltigt när det är förbjudet enligt lag, och rätten att få åtkomst till Programvaran återkallas i sådana jurisdiktioner.
  3. RÄTT ATT AVSLUTA ÅTKOMST OCH KONTO
    UTAN ATT BEGRÄNSA NÅGRA ANDRA RÄTTIGHETER, KAN FÖRETAGET BEGRÄNSA, AVBRYTA, AVSLUTA, MODIFIERA ELLER RADERA KONTON ELLER ÅTKOMST TILL FÖRETAGETS PROGRAMVARA ELLER DELAR AV DEN, OM DU INTE, ELLER FÖRETAGET MISSTÄNKER ATT DU INTE FÖLJER NÅGOT AV DESSA ANVÄNDARVILLKOR ELLER FÖR NÅGON FAKTISK ELLER MISSTÄNKT ILLEGAL ELLER FELAKTIG ANVÄNDNING AV PROGRAMVARAN, MED ELLER UTAN VARSEL TILL DIG. DU KAN FÖRLORA DITT ANVÄNDARNAMN OCH PERSONA PÅ GRUND AV AVSLUTNING ELLER BEGRÄNSNING AV KONTOT SAMT EVENTUELLA FÖRMÅNER, PRIVILEGIER, FÖRTJÄNADE FÖREMÅL OCH INKÖPTA ARTIKLAR ASSOCIERADE MED DIN ANVÄNDNING AV PROGRAMVARAN OCH FÖRETAGET HAR INGA SKYLDIGHETER ATT KOMPENSERA DIG FÖR SÅDANA FÖRLUSTER ELLER RESULTAT.UTAN ATT BEGRÄNSA VÅRA ÖVRIGA RÄTTSMEDEL KAN FÖRETAGET BEGRÄNSA, AVBRYTA ELLER AVSLUTA PROGRAMVARAN OCH ANVÄNDARKONTON ELLER DELAR AV DEM, FÖRBJUDA ÅTKOMST TILL VÅRA SPEL ELLER WEBBPLATSER OCH DERAS INNEHÅLL, PROGRAMVARA, TJÄNSTER OCH VERKTYG, FÖRDRÖJA ELLER TA BORT INNEHÅLL VI ÄR VÄRD FÖR, OCH TA TEKNISKA ELLER JURIDISKA STEG FÖR ATT FÖRHINDRA ANVÄNDARE FRÅN ATT FÅ ÅTKOMST TILL PROGRAMVARAN OM VI TROR ATT DE SKAPAR RISKER ELLER EVENTUELLA RÄTTSLIGA FÖRPLIKTELSER, GÖR INTRÅNG PÅ TREDJE PARTS IMMATERIELLA RÄTTIGHETER ELLER DERAS AGERANDE INTE ÖVERENSSTÄMMER MED MENINGEN ELLER ANDAN AV VÅRA VILLKOR. DESSUTOM KAN FÖRETAGET UNDER SÄRSKILDA OMSTÄNDIGHETER OCH EFTER EGET GOTTFINNANDE, UPPHÖRA ELLER AVSLUTA KONTON FÖR ANVÄNDARE SOM KAN HA ÖVERTRÄDIT TREDJE PARTS IMMATERIELLA RÄTTIGHETER UPPREPADE GÅNGER.
  4. PROGRAMVARANS INNEHÅLL. Alla material som visas eller utförs på Programvaran
    (inklusive men inte begränsat till alla spel, titlar, datorkod, teman, objekt, karaktärer, karaktärsnamn, berättelser, dialog, modeord, begrepp, konstverk, animationer, ljud, musikaliska kompositioner, audiovisuella effekter, metoder för användning, moraliska rättigheter, dokumentation, chattranskript i spelet, information om karaktärsprofil, inspelningar av spel som spelas med en spelklient från Företaget och Företagets spelklienter och serverprogramvara) är skyddade av upphovsrätt. Du ska följa alla upphovsrättsmeddelanden, varumärkesregler, information och begränsningar i innehåll som är tillgängligt via Programvaran, och får inte använda, kopiera, reproducera, ändra, översätta, publicera, sända, överföra, distribuera, utföra, ladda upp, visa, licensera, sälja eller på något annat sätt utnyttja någon form av innehållet eller inlägg från tredje part eller andra äganderättigheter som inte ägs av dig: (i) utan föregående uttryckliga skriftliga medgivanden från respektive ägare, och (ii) på något sätt som kränker någon tredje parts rättigheter.Du får inte ändra, publicera, överföra, delta i överföring eller försäljning av, reproducera (med undantag för vad som uttryckligen anges i detta avsnitt 1), skapa derivatverk baserade på, distribuera, utföra, visa eller på något sätt, helt eller delvis, utnyttja programvaran.Under användning av programvaran kan du och andra användare tillhandahålla information som kan användas av Företaget i samband med Programvaran och som kan vara synlig för vissa andra användare. Du förstår att genom att publicera information eller innehåll på Programvaran eller på annat sätt tillhandahålla innehåll, material eller information till Företaget eller i samband med Programvaran (kollektivt ”Inlagor från användare”) ges Företaget härmed en icke-exklusiv, världsomspännande, royaltyfri, evig, oåterkallelig och överlåtbar rätt att fullt ut utnyttja sådana Inlagor från användare (inklusive alla relaterade immateriella rättigheter) och låta andra göra det. Företaget delar emellertid endast personuppgifter som identifieras i Företagets nuvarande sekretesspolicy JAMCITY.com/privacy i enlighet med denna policy. Härmed beviljar du och kommer att bevilja varje användare av Programvaran en icke-exklusiv licens för att få tillgång till dina Inlagor från användare via Programvaran och att använda, modifiera, reproducera, distribuera, förbereda derivatarbeten av, visa och utföra sådana Inlagor från användare som tillåts genom Programvarans funktionalitet och enligt detta avtal. Du förstår även att Företaget behåller rätten att omformatera, ändra, skapa derivatverk av, göra utdrag från och översätta eventuella Inlagor från användare som skickats in av dig. Du förstår att all information som publiceras offentligt eller överförs privat via programvaran är personens eget ansvar från vilken sådant innehåll har sitt ursprung och att Företaget inte kommer att vara ansvarigt för eventuella fel eller utelämnade uppgifter i något innehåll.Du förstår att Företaget inte kan garantera identiteten för andra användare som du kan interagera med när du använder Programvaran. Företaget kan dessutom inte garantera att data som användare eventuellt tillhandahåller om sig själva är äkta. Du bekräftar att allt innehåll som du får åtkomst till genom att använda Programvaran sker på egen risk och att du är ensamt ansvarig för eventuella skador eller förluster för någon part som härrör från detta.

    ”JAM CITY,” ”Cookie Jam,” ”Cookie Jam Blast,” ”Genies & Gems,” ”Panda Pop,” ”Panda Jam,” ”Mind Jolt,” ”Juice Jam,” ”Wild Things, Animal Adventure,” ”Kitty City,” och ”World War Doh” och dess tillhörande logotyper är varumärken som tillhör Företaget. Alla rättigheter förbehålls. Alla varumärken som inte ägs av företaget som visas i Programvaran tillhör respektive ägare som eventuellt kan vara anknutna till, anslutna till eller sponsrade av Företaget.

  5. DIN GARANTI.
    Du garanterar, framställer och godkänner att du inte bidrar med något innehåll eller på annat sätt använder programvaran på ett sätt som (i) gör intrång i eller kränker immateriella rättigheter eller upphovsrätter, offentliga eller privata rättigheter eller andra rättigheter från tredje part, (ii) bryter mot någon lag, föreskrift eller förordning (iii) är skadligt, bedrägligt, vilseledande, hotande, kränkande, trakasserande, skadegörande, ärekränkande, vulgärt, obscent, farligt eller på annat sätt anstötligt (iv) omfattar kommersiell verksamhet och/eller försäljning utan Företagets föregående skriftliga medgivande, såsom tävlingar, byteshandel, reklam eller pyramidspel (v) efterliknar någon person eller enhet, inklusive utan begränsning till någon anställd eller ombud för företaget; eller (vi) innehåller virus, trojansk häst, mask, tidbomb eller annan skadlig datorkod, fil eller program. Företaget förbehåller sig rätten att när som helst ta bort innehåll från Programvaran, av vilket skäl som helst (inklusive men inte begränsat till, efter mottagande av fordringar eller påståenden från tredje part eller myndigheter om sådant innehåll eller om Företaget misstänker att du kan ha brutit mot föregående mening), eller utan någon anledning alls. Du, och inte Företaget, förblir ensamt ansvarig för allt innehåll som du laddar upp, publicerar, skickar via e-post, sänder eller på annat sätt sprider med eller i samband med Programvaran, och du garanterar att du har alla rättigheter som krävs för att tillhandahålla sådant innehåll till Företaget och att du ger Företaget rätt att använda sådan information i samband med Programvaran och som annars anges häri.
  6. BEGRÄNSNINGAR.
    Du tar fullständigt ansvar och antar risken för all din verksamhet i samband med Programvaran. Eventuella bedrägliga aktiviteter, missbruk eller andra olagliga aktiviteter kan vara skäl till att återkalla din rätt att få åtkomst till eller använda Programvaran. Du får inte lägga upp eller överföra, eller låta lägga upp eller överföra, någon form av kommunikation eller uppmaning som är utformad för eller avsedd att erhålla lösenord, konto- eller privat information från någon Företagsanvändare. Användning av Programvaran för att bryta mot säkerheten för något datanätverk, knäcka lösenord eller säkerhetskrypteringskoder, överföra eller olagligt lagra material (inklusive material som kan anses vara hotande eller oanständigt) eller medverka i någon form av olaglig verksamhet är uttryckligen förbjuden.
    Du kommer inte att använda Maillist, Listserv, någon form av automatisk svarsmetod eller ”spam” på programvaran, eller några processer som körs eller aktiveras när du inte är inloggad på Programvaran eller som på annat sätt stör det korrekta arbetet av, eller skapar en orimlig belastning på, Programvarans infrastruktur. Dessutom är all användning av manuell eller automatiserad programvara, enheter eller andra processer för att ”crawla”, ”skrapa” eller köra webbspindlar på någon del av Programvaran strängt förbjuden. Du kommer inte att dekompilera, omvandla eller på annat sätt försöka få källkoden för programvaran.
  7. FRISKRIVNING AV GARANTI.
    Företaget har inget särskilt förhållande med eller förvaltaruppdrag gentemot dig. Du bekräftar att företaget inte har någon kontroll över och ingen skyldighet att vidta åtgärder angående: vilka användare som får åtkomst till Programvaran; vilket innehåll du får åtkomst till via Programvaran; vilken påverkan Programvaran eller dess innehåll har på dig; hur du kan tolka eller använda innehållet som är tillgängligt via Programvaran; eller vilka åtgärder du kan vidta på grund av att du exponerats för Programvaran. Du friskriver Företaget från allt ansvar för innehåll som du har förvärvat eller inte förvärvat via Programvaran. Programvaran kan innehålla eller hänvisa dig till webbplatser som innehåller information som vissa personer kan finna stötande eller olämpliga. Företaget gör inga framställningar om innehåll som ingår i eller är tillgängligt via Programvaran, och Företaget ansvarar inte för eller är skadeståndsskyldiga för korrektheten, efterlevnad av upphovsrätten, laglighet eller anständighet i material som finns i eller är tillgängligt via Programvaran. PROGRAMVARAN OCH EVENTUELLA FÖRETAGSTJÄNSTER RELATERADE TILL DEN TILLHANDAHÅLLS ”I BEFINTLIGT SKICK”, UTAN NÅGRA SOM HELST GARANTIER, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE, UTAN BEGRÄNSNING, UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER FÖR SÄLJBARHET, LÄMPLIGHET FÖR ETT SÄRSKILT ÄNDAMÅL, ICKE-INTRÅNG ELLER ATT ANVÄNDNING AV PROGRAMVARAN INTE SKA VARA UTAN AVBROTT ELLER FEL. VISSA STATER TILLÅTER INTE BEGRÄNSNINGAR FÖR HUR LÄNGE EN UNDERFÖRSTÅDD GARANTI VARAR, SÅ DE OVANSTÅENDE GARANTIERNA KANSKE INTE GÄLLER FÖR DIG.
  8. SEKRETESSPOLICY.
    För information om Företagets behandling av personuppgifter läs Företagets nuvarande sekretesspolicy på www.JAMCITY.com/privacy/, vilken härmed införlivas genom hänvisningen. Ditt godkännande av detta avtal utgör ditt godkännande och avtal till att vara bunden till Företagets Sekretesspolicy.
  9. REGISTRERING OCH SÄKERHET. Som ett villkor för att få använda vissa aspekter av
    Programvaran kan du vara skyldig att registrera dig hos Företaget och välja ett lösenord och användarnamn (“Företagsanvändar-ID”). Du ska ge Företaget korrekt, fullständig och uppdaterad registreringsinformation. Underlåtenhet att göra detta ska utgöra ett brott mot detta Avtal, vilket kan leda till att ditt konto omedelbart avslutas. Du får inte (i) välja eller använda som Företagsanvändar-ID ett namn på en annan person med avsikt att utge dig för att vara den personen eller (ii) använda som Företagsanvändar-ID ett namn som omfattas av någon annan persons rättigheter utan särskilt godkännande. Företaget förbehåller sig rätten, efter eget gottfinnande, att vägra registrera eller annullera ett Företagsanvändar-ID. Du ansvarar för att hålla ditt lösenord hemligt.
  10. ERSÄTTNING.
    Du kommer att ersätta och hålla Företaget, dess moderbolag, dotterbolag, samarbetspartners, befattningshavare, chefer, tjänstemän och anställda skadelösa från och mot eventuella fordringar, tvister, krav, skulder, skador, förluster samt kostnader och utgifter inkluderat, utan begränsning, till juridiska och redovisningsavgifter som härrör från eller på något sätt i samband med (i) din åtkomst till Programvaran, (ii) användning av Programvaran, och/eller (iii) din överträdelse av detta Avtal eller överträdelse av dig eller någon tredje part som använder ditt konto av någon immateriell äganderätt eller annan rättighet för någon person eller enhet.
  11. ANSVARSBEGRÄNSNING.
    I DEN UTSTRÄCKNING DET ÄR TILLÅTET ENLIGT LAG,SKA UNDER INGA OMSTÄNDIGHETER FÖRETAGET ELLER DESS LEVERANTÖRER, ELLER DERAS RESPEKTIVE TJÄNSTEMÄN, DIREKTÖRER, ANSTÄLLDA ELLER OMBUD ANSVARA I HÄNSYN TILL PROGRAMVARAN ELLER ÄMNET FÖR DETTA AVTAL UNDER NÅGOT KONTRAKT, OAKTIGHET, OBLIGATIONSRÄTT, STRIKT ANSVAR ELLER ANNAN JURIDISK ELLER LIKNANDE TEORI (I) FÖR NÅGOT BELOPP SOM SAMMANLAGT ÄR DEN STÖRRE SUMMAN AV DE AVGIFTER DU HAR BETALAT ELLER 100 DOLLAR; (II) FÖR EVENTUELLA INDIREKTA, OFÖRUTSEDDA, SPECIELLA, EXEMPLIFIERANDE ELLER FÖLJDSKADOR ELLER STRAFFSKADESTÅND AV NÅGOT SLAG; (III) FÖR DATAFÖRLUST ELLER KOSTNADER FÖR UPPHANDLING AV ERSÄTTNINGSVAROR ELLER TJÄNSTER; ELLER (IV) FÖR NÅGOT SOM STÅR UTANFÖR FÖRETAGETS RIMLIGA KONTROLL (INKLUSIVE, UTAN BEGRÄNSNING, EVENTUELLA SKADOR SOM UPPKOMMER GENOM ATT ANVÄNDA PROGRAMVARAN UNDER ANVÄNDNING AV ETT MOTORFORDON OCH DÄRMED BRYTA MOT DETTA AVTAL).
  12. PRENUMERATIONSAVGIFTER OCH BETALNING
    Vissa företagsspel kan erbjuda en månatlig prenumerationsplan och en gratis testprenumeration. Om du köper en prenumerationsplan, debiteras prenumerationsavgiften på ditt iTunes-konto om du använder en Apple-enhet och via ditt Google Play-konto om du är en Android-användare. Priserna för prenumerationsplanen kan variera beroende på ditt land. Månadsabonnemang debiteras i början av din prenumerationsperiod och debiteras varje månad därefter till den nuvarande kursen såvida du inte avbryter den.Automatisk återkommande betalningNär du köper en prenumerationsplan bekräftar du att din prenumeration automatiskt kommer att förnyas varje månad om du inte avbryter den eller avaktiverar automatisk förnyelse minst 24 timmar före utgången av den aktuella månatliga prenumerationsperioden. Om du inte avbryter din prenumeration debiteras den betalningsmetod du valt automatiskt med den då aktuella månatliga prenumerationsavgiften inom 24 timmar efter kalenderdagen motsvarande dagen då du påbörjade din prenumeration. Om din månadsprenumeration började på en dag som inte ingår i en viss månad, kan vi debitera dig den andra dagen i den tillämpliga månaden som vi anser lämpligt. Till exempel, om ditt prenumeration startade den 31 januari, kommer ditt nästa betalningsdatum sannolikt att vara 28 februari och du debiteras på det datumet.
    Din prenumerationsplan fortsätter tills den avbryts av dig eller vi avslutar åtkomst till eller användning av programvaran i enlighet med detta avtal.Gratis testperioder

    Vi erbjuder gratis testprenumerationer då du kan använda tjänsterna under en begränsad provperiod utan betalning. Gratis testprenumerationer är bara tillgängliga för nya prenumeranter. Om du inte avbryter din gratisprenumeration innan provperiodens slut börjar vi (eller vår tredje parts betalningsbehandlare) debitera den tillämpliga prenumerationsavgiften, vare sig det är återkommande för en månatlig eller årlig prenumeration eller en gång för en livstidsprenumeration tills du avbryter din prenumeration. Instruktioner för avbrytande anges nedan i avsnittet ”Avsluta prenumeration” nedan. Om du köper en prenumerationsplan innan din kostnadsfria provperiod löper ut förloras alla outnyttjade delar av den kostnadsfria testperioden.

    Avsluta prenumeration

    Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Om inte ett undantag gäller enligt tillämplig lag i din jurisdiktion kommer du inte att få någon återbetalning av någon del av prenumerationsavgiften som betalats för den dåvarande prenumerationsperioden vid avslutandet. För att avsluta kan du stänga av automatiska förnyelser i programmets kontoinställningar. Om du använder programvaran på en Apple-enhet kan du också avsluta via inställningarna på din enhet. Gå till Inställningar, knacka på iTunes & App Store, tryck på ditt Apple-ID, tryck på Visa Apple-ID, logga in om du uppmanas och tryck sedan på Hantera under prenumerationer. Om du är Android-användare öppnar du Google Play Store på din enhet, knackar på Meny och sedan på Prenumerationer. Tryck på prenumerationen för att avsluta och tryck sedan på Avsluta.

    Vi kan säga upp tillgången till eller användningen av programvaran, efter eget gottfinnande, när som helst och utan föregående meddelande. Inga avgifter återbetalas, förutom vad som krävs enligt tillämplig lag i din jurisdiktion.

    Prenumerationsprisändringar

    Priset på prenumerationer kan ändras när som helst utan föregående meddelande. Om vi ändrar priset på din månads- eller årsprenumeration har du möjlighet att avbryta när som helst innan det nya priset tillämpas.

  13. KÖP I APPAR AVGIFTER – OCH BETALNING.
    I programvaran kan användare köpa, med ”riktiga” pengar, en begränsad, personlig, icke-överförbar, icke-underlicensbar, återkallelig licens för att använda (a) ”virtuell valuta”, inklusive men inte begränsat till virtuella pengar eller virtuella diamanter, som alla används i Företagets spel (b) ”virtuella artiklar i spelet” (tillsammans med ”virtuell valuta” kallat ”Virtuella artiklar”); och (c) andra varor eller tjänster (”Varor”). Du har endast tillåtelse att köpa Virtuella artiklar från oss eller våra auktoriserade partners via Programvaran.Företaget kan när som helst hantera, reglera, kontrollera, ändra eller ta bort Virtuella artiklar och/eller Varor, med eller utan förvarning. Företaget har ingen skyldighet gentemot dig eller någon tredje part om Företaget bestämmer sig för att göra sådana rättigheter gällande.Överföringen av Virtuella artiklar och Varor är förbjudet förutom när det uttryckligen är tillåtet i Programvaran. Om det inte uttryckligen godkänns i Programvaran, får du inte sälja, lösa in eller på annat sätt överföra Virtuella artiklar eller Varor till någon person eller enhet, inklusive men inte begränsat till Företaget, en annan användare eller någon tredje part.ALLA INKÖP OCH INLÖSEN AV VIRTUELL VALUTA OCH VIRTUELLA FÖREMÅL GENOM PROGRAMVARAN ÄR SLUTGILTIGA OCH INTE ÅTERBETALNINGSBARA, FÖRUTOM ENLIGT VAD KRÄVS ENLIGT GÄLLANDE LAG.

    Tillhandahållandet av Virtuella artiklar för användning i Företagets spel är en tjänst som tillhandahålls av Företaget och som påbörjas omedelbart när Företaget godkänner ditt inköp.

    Du samtycker till att betala alla avgifter och eventuella skatter som uppstått från din användning eller någon som använder ett Konto som är registrerat i ditt namn. Företaget kan när som helst ändra prissättningen för de varor och tjänster som erbjuds via Programvaran. DU VIDKÄNNER ATT FÖRETAGET INTE BEHÖVER ÅTERBETALA AV NÅGON ANLEDNING, OCH ATT DU INTE TAR EMOT PENGAR ELLER ANNAN KOMPENSATION FÖR OANVÄNDA VIRTUELLA ARTIKLAR NÄR ETT KONTO STÄNGS, OAVSETT OM DENNA STÄNGNING VAR FRIVILLIG ELLER OFRIVILLIG.

  14. WEBBPLATSER OCH TJÄNSTER FRÅN TREDJE PART.
    Programvaran kan innehålla länkar till webbplatser eller tjänster från tredje part som inte ägs eller kontrolleras av Företaget. När du får åtkomst till webbplatser eller tjänster från tredje part gör du det på egen risk. Härmed framställer och garanterar du att du har läst och samtyckt till att vara bunden till alla tillämpliga policyer för webbplatser eller tjänster från tredje part som rör din användning av Programvaran och att du agerar i enlighet med dessa policyer utöver dina skyldigheter enligt detta Avtal. Företaget har ingen kontroll över och tar inget ansvar för innehållet, korrektheten, sekretesspolicyer eller praxis av eller åsikter som uttrycks på några webbplatser eller för några tjänster från tredje part. Dessutom kommer Företaget inte att och kan inte övervaka, verifiera, censurera eller redigera innehållet på någon webbplats från tredje part.Genom att använda Programvaran befriar du uttryckligen Företaget från och håller Företaget skadeslöst från all ansvarsskydlighet som uppstår till följd av din användning av webbplatser eller tjänster från tredje part.
  15. AVSLUTANDE.
    Detta avtal ska förbli giltigt och i kraft så länge du använder Programvaran. Du kan när som helst avsluta din användning av Programvaran genom att avinstallera den från din enhet. Om du automatiskt förnyar prenumerationen, följ instruktionerna i avsnittet ”Avsluta prenumeration” ovan för att avbryta ditt prenumeration. Företaget kan avsluta eller avbryta din åtkomst till Programvaran, av någon anledning eller utan någon anledning, och utan förvarning, vilket kan leda till förverkande och förstörelse av all information som är förknippad med din användning av Programvaran. Eventuella avgifter som betalas härunder kan inte återbetalas, såvida inte det inte krävs enligt gällande lag i din jurisdiktion. Återbetalningsbegäranden ska riktas till appleverantören. Apples villkor finns på https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/us/terms.html; Googles villkor finns på https://play.google.com/intl/en-us_us/about/play-terms/index.html.När ditt konto avslutas kommer din rätt att använda Programvaran automatiskt att upphöra. Avsnitt 4, 7, 10 och 11 ska gäller efter uppsägningen.
  16. ÖVRIGT.
    Underlåtenhet av någon part att i något avseende utöva någon rätt som föreskrivs häri skall inte betraktas som ett avstående från eventuella ytterligare rättigheter under detta Avtal. Avstående från en sådan rättighet eller bestämmelse kommer att gälla endast om den är skriftlig och undertecknad av en vederbörligen auktoriserad representant för Jam City. Förutom vad som uttryckligen anges i detta avtal kan utövandet av endera parten av någon av sina rättsåtgärder inom ramen för detta avtal inte påverka andra åtgärder enligt detta avtal, eller på annat sätt. Alla meddelanden eller annan kommunikation som tillhandahålls av Jam City enligt detta avtal, inklusive information om ändringar av detta avtal kommer att ges: (i) via e-post; eller (ii) genom att posta till tjänsterna. För meddelanden som skickas via e-post, kommer datumet för mottagandet att anses vara det datum då ett sådant meddelande överförs. Om någon bestämmelse i detta Avtal visar sig vara overkställbar eller ogiltig, ska denna bestämmelse begränsas eller elimineras till den minsta möjliga omfattning som krävs för att detta Avtal i övrigt ska förbli giltigt och i kraft och verkställbart. Detta avtal kan inte överföras, överlåtas eller underlicensieras av dig förutom med Företagets föregående skriftliga medgivande. Varje försök av dig att tilldela eller överföra detta avtal utan sådant samtycke kommer att vara ogiltigt. Företaget kan överföra, överlåta eller delegera detta Avtal och dess rättigheter och skyldigheter utan samtycke.
    Med förbehåll för ovanstående kommer detta avtal att binda och försäkra parterna, deras efterträdare och tillåtna övertagare.Båda parterna är överens om att detta Avtal, inklusive den integrerade sekretesspolicyn, är det fullständiga och enda utlåtandet om parternas ömsesidig förståelse, och det ersätter och annullerar alla tidigare skriftliga och muntliga avtal, meddelanden och andra överenskommelser gällande detta Avtals ämne, och att alla ändringar måste vara skriftliga och undertecknade av båda parter, med undantag för vad som annars anges häri.
  17. Tvistlösning och skiljeavtal.
    Läs detta avsnitt efter avsnitt noggrant eftersom det begränsar det sätt på vilket vi kan använda rättsmedel mellan varandra. Detta avsnitt 17 gäller endast för dig om du är bosatt i USA eller om du utför några rättsåtgärder mot företag i USA.

    1. Obligatoriskt skiljeförfarande. Vi samtycker var och en till att varje tvist, anspråk eller kontrovers som uppstår till följd av eller hänför sig till detta avtal eller brott, uppsägning, verkställighet, tolkning eller giltighet därav eller användningen av programvaran eller användaröverföringarna (kollektivt, ”tvister”) endast kommer att lösas genom bindande, enskild skiljedom och inte i en grupp, representativ eller konsoliderad rättsåtgärd eller förfarande. Du och företaget accepterar att USA:s federala skiljedomslag reglerar tolkningen och verkställigheten av detta avtal, och att du och företaget avstår från rätten till en rättegång av en jury eller att delta i en grupptalan. Denna skiljedomsbestämmelse ska gälla efter uppsägningen av detta avtal.
    2. Undantag och bortväljande. Som begränsade undantag från avsnitt 17 (a) ovan: (i) kan du försöka lösa en tvist i domstol för små fordringar om den är behörig; och (ii) vi bibehåller var och en rätten att begära föreläggande eller annan rättvis befrielse från en domstol för att förhindra (eller åtfölja) intrång eller missbruk av våra immateriella rättigheter. Dessutom behåller du rätten att helt avvika från skiljedom och processa alla tvister om du ger oss ett skriftligt meddelande om din önskan att göra det via e-post till legal@jamcity.com inom trettio (30) dagar efter det datum då du först godkänner detta avtal.
    3. Genomförande av skiljedom och skiljedomsregler. Skiljedomsförfarandet kommer att administreras av American Arbitration Association (”AAA”) i enlighet med Consumer Arbitrations regler (”AAA-reglerna”) som då är i kraft, med undantag för att ändras i enlighet med detta avsnitt om tvistlösning. AAA-reglerna finns tillgängliga på AAA-webbplatsen och införlivas härmed som referens. Skiljemannen kommer att vara antingen en pensionerad domare eller en advokat som har tillstånd att utöva lag i den stat där skiljedomsförhandlingen ska genomföras och kommer att väljas av parterna från AAA:s lista över skiljedomare. Om parterna inte kan komma överens om en skiljedomare inom sju (7) dagar efter inskickande av begäran om skiljedom, kommer AAA att utse skiljemannen i enlighet med AAA-reglerna. En part som vill inleda skiljedom måste lämna in en skriftlig begäran om skiljedom till AAA och meddela den andra parten i enlighet med AAA-reglerna.
      Eventuella skiljedomsförhandlingar kommer att äga rum i det län (eller församlingen) där du bor, såvida vi inte båda samtycker till en annan plats. Parterna är överens om att skiljemannen ska ha exklusiv behörighet att avgöra alla frågor som rör tolkningen, tillämpbarheten, verkställbarheten och omfattningen av detta skiljedomsavtal.
    4. Skiljedomskostnader. Betalning av alla ansöknings-, administrations- och skiljedomsavgifter regleras av AAA-reglerna. Om du inleder skiljeförfarandet är den enda avgift du måste betala en icke återbetalningsavgift på 200 amerikanska dollar. Om vi vinner i skiljedom kommer vi att betala alla våra advokats avgifter och kostnader och kommer inte att försöka få dem tillbaka från dig. Om du vinner skiljedom har du rätt få ersättning för kostnad för advokaters avgifter och utgifter i den utsträckning som anges i gällande lag.
    5. Dispensklausul för gruppförfaranden. DU OCH FÖRETAGET ACCEPTERAR ATT VAR OCH EN KAN VÄCKA TALAN MOT DEN ANDRA ENDAST I DIN ELLER I SIN INDIVIDUELLA KAPACITET, OCH INTE SOM EN KÄRAN ELLER GRUPPMEDLEM I NÅGOT FÖRFARANDE ELLER GRUPPFÖRFARANDE. Vidare, om parternas tvist löses genom skiljedom, får skiljemannen inte konsolidera en annans anspråk med dina påståenden och kan inte på annat sätt ordna någon form av representant eller gruppförfarande. Om denna specifika bestämmelse visar sig inte kunna verkställas, ska hela avsnittet om tvistlösning vara ogiltigt.
    6. Effekten av ändringar på skiljedom. Om företaget ändrar något av villkoren i detta avsnitt 17 ”Tvistlösning” efter det datum då du först accepterade detta avtal (eller accepterade eventuella senare ändringar av detta avtal), kan du avvisa alla sådana ändringar genom att skicka oss ett skriftligt meddelande (inklusive via e-post till legal@jamcity.com) inom 30 dagar efter det att en sådan ändring trädde i kraft, vilket anges i datumet ”Senast uppdaterat” ovan eller i företagets e-postmeddelande till dig som meddelade dig om sådan ändring. Genom att avvisa alla ändringar samtycker du till att du kommer att skilja ut tvister mellan dig och företaget i enlighet med villkoren i detta avsnitt 17 ”Tvistlösning” från det datum då du först accepterade detta avtal (eller accepterade eventuella senare ändringar av detta avtal).
    7. Ogiltighet. Med undantag för någon av bestämmelserna i 17 § (e) i detta avtal ( ”Class Action Waiver”), om en skiljedomare eller behörig domstol beslutar att någon del av detta avtal är ogiltigt eller ogenomförbart kommer övriga delar av detta Avtal fortfarande att gälla.
  18. TILLÄMPLIG LAG OCH PLATS.
    Tvister styrs av lagen om federala skiljedomar, lagen om federala skiljedomar och lagarna i delstaten Kalifornien utan hänsyn till dess lagvalsregler. Med undantag för vad som uttryckligen anges i avsnitt 17 ”Tvistlösning”, samtycker du till att delstaten Kalifornien och USA:s federala domstolar i Los Angeles ska ha exklusiv behörighet över alla tvister som du och företaget inte är skyldiga att ha genom skiljedom och du samtycker till platsen för sådana domstolar.
  19. FORCE MAJEURE.
    Företaget ska inte ansvara för eventuellt dröjsmål eller underlåtenhet att fullgöra avtalet som orsakats av anledningar som står utanför Företagets rimliga kontroll, inklusive men utan begränsning till någon underlåtenhet härunder på grund av oförutsedda omständigheter eller orsak som ligger utanför Företagets kontroll, såsom force majeure, krig, terrorism, upplopp, embargon, handlingar av civila eller militära myndigheter, eldsvådor, översvämningar, olyckor, strejker eller brist på transportmedel, bränsle, energi, arbetskraft eller material.
  20. POLICY FÖR UPPHOVSRÄTTSTVISTER.
    Företaget har antagit följande allmänna policy för upphovsrättsintrång i enlighet med Digital Millennium Copyright Act eller DMCA (publicerad på www.lcweb.loc.gov/copyright/legislation/dmca.pdf). Adressen till Företagets utsedda ombud att sända anmälan till om påstådd överträdelse (”Utsett ombud”) anges i slutet i detta avsnitt. Det är Företagets policy att (1) blockera åtkomst till eller ta bort material när det anses trovärdigt att det är upphovsrättsskyddat material som har kopierats olagligt och distribueras av någon av våra annonsörer, närstående bolag, innehållsleverantörer, medlemmar eller användare och (2) ta bort och avbryta tjänsten för personer som överträder upprepade gånger.

    1. Förfarande för rapportering av upphovsrättsintrång:
      Om du tror att material eller innehåll som finns på eller går att få åtkomst till via Programvaran kränker upphovsrätten, skicka ett meddelande om upphovsrättsintrång med följande information till det utsedda ombud som anges nedan:

      1. En fysisk eller elektronisk underskrift från en person som är behörig att agera på uppdrag av ägaren av upphovsrätten som antas överträdits;
      2. Identifiering av verk eller material som överträdits;
      3. Identifiering av det material som påstås kränka upphovsrätten, inklusive information om platsen där det material som kränker upphovsrätten finns och som upphovsrättsinnehavaren försöker ta bort, med tillräcklig noggrannhet så att Företaget kan hitta och verifiera dess existens;
      4. Kontaktinformation om anmälaren inklusive adress, telefonnummer och, om tillgänglig, e-postadress;
      5. Ett utlåtande om att anmälaren i god tro tror att materialet som identifierats i (3) inte är tillåtet av upphovsrättsinnehavaren, dess ombud eller lagen; och
      6. Ett utlåtande som görs på grund menedsstraff om att informationen som lämnas är korrekt och den anmälande parten har rätt att göra klagomålet på upphovsrättsinnehavarens räkning.
    2. När en korrekt överträdelseförklaring med ärliga avsikter (Bona Fide Infringement Notification) har mottagits av det utsedda ombudet: Det är företagets policy:
      1. att ta bort eller inaktivera åtkomst till material som kränker upphovsrätten;
      2. att meddela innehållsleverantören, medlemmen eller användaren att det tagits bort eller att åtkomst till materialet har inaktiverats; och
      3. att ta bort personer som överträder systemet upprepade gånger och att Företaget kommer att säga upp innehållsleverantörens, medlemmens eller användarens åtkomst till Programvaran.
    3. Förfarande för att tillhandahålla en motsägande anmälan till det utsedda ombudet:
      Om innehållsleverantören, medlemmen eller användaren anser att materialet som togs bort (eller som åtkomst inaktiverades till) inte kränker upphovsrätten, eller innehållsleverantören, medlemmen eller användaren anser att den har rätt att skicka och använda sådant material från ägaren av upphovsrätten, upphovsrättsinnehavarens ombud eller enligt lagen, måste innehållsleverantören, medlemmen eller användaren skicka en motsägande anmälan som innehåller följande information till det Utsedda ombud som anges nedan:

      1. En fysisk eller elektronisk underskrift av innehållsleverantören, medlemmen eller användaren;
      2. Identifiering av det material som har tagits bort eller som åtkomsten inaktiverats till och platsen där materialet visades innan det togs bort eller inaktiverades;
      3. Ett utlåtande att innehållsleverantören, medlemmen eller användaren tror i god tro att materialet togs bort eller inaktiverades på grund av misstag eller felidentifiering av materialet; och
      4. Innehållsleverantörens, medlemmens eller användarens namn, adress, telefonnummer och, om tillgängligt, e-postadress och ett utlåtande om att en sådan person eller enhet samtycker till den federala domstolens jurisdiktion för den domkrets där innehållsleverantörens, medlemmens eller användarens adress finns, eller om innehållsleverantörens, medlemmens eller användarens adress är belägen utanför USA, för varje domstolskrets där Företaget finns, och att en sådan person eller enhet kommer att acceptera förfarande av processen från den person som anmälde den påstådda överträdelsen.

    Om en motsägande anmälan tas emot av det Utsedda ombudet kan Företaget skicka ut en kopia på den motsägande förklaringen till parten som lämnade in det ursprungliga klagomålet, som informerar personen om att Företaget kan ersätta det borttagna materialet eller upphöra att inaktivera det om 10 arbetsdagar. Om inte upphovsrättsinnehavaren lämnar in en domstolsorder gentemot innehållsleverantören, medlemmen eller användaren, kan det borttagna materialet ersättas eller åtkomst till det kan återställas inom 10–14 arbetsdagar eller mer efter mottagandet av motsägande anmälan enligt Företagets eget gottfinnande.

    Kontakta Företagets Utsedda ombud för att ta emot anmälan om påstådd överträdelse på följande adress:

    JAM CITY, Inc.
    Legal Dept.
    3562 Eastham Drive
    Culver City, CA 90232
    legal@jamcity.com

  21. RÄTTIGHETER OCH VILLKOR FÖR APPAR.
    1. Åtkomst till App från App Store.
      Följande villkor gäller för alla appar som nås via eller laddas ner från någon appbutik eller distributionsplattform (som Apple App Store eller Google Play) där appen nu eller i framtiden kan göras tillgänglig (var och en kallad ”appleverantör”). Du accepterar och samtycker till att:

      1. Detta avtal ingås mellan dig och Jam City, och inte med App-leverantören, och Jam City (inte App-leverantören), är ensam ansvarig för appen.
      2. Appleverantören har inte några skyldigheter att tillhandahålla underhålls- och supporttjänster för appen.
      3. I händelse av att appen inte uppfyller tillämplig garanti kan du meddela appleverantören, och appleverantören kommer att återbetala inköpspriset för appen (om tillämpligt) och i den maximala utsträckning som tillåts i lag kommer appleverantören inte att ha någon annan garantiförpliktelse vad gäller appen. Jam City ansvarar för alla andra anspråk, förluster, skulder, skador, kostnader eller utgifter som kan hänföras till eventuell bristande överensstämmelse med någon garanti.
      4. Appleverantören är inte ansvarig för att hantera alla krav du har eller några krav från tredje part som rör appen eller ditt innehav och användning av appen, inklusive, men inte begränsat till: (i) produktansvarsanspråk; (ii) alla påståenden om att appen inte uppfyller alla tillämpliga lagliga eller reglerande krav; och (iii) fordringar som uppstår enligt konsumentskydd, integritet eller liknande lagstiftning.
      5. Om någon tredje part hävdar att appen eller din innehav och användning av appen kränker tredje parts immateriella rättigheter, kommer Jam City att vara ensamt ansvarigt för utredningen, försvaret, lösningen och ansvarsfriheten för sådana krav på immateriella rättigheter i den omfattning som krävs av detta avtal.
      6. Appleverantören, och dess dotterbolag, är tredjepartsmottagare av detta avtal som är relaterat till din licens till appen, och att appleverantören har rätt (och kommer att anses ha accepterat rätten) att verkställa detta avtal som är relaterat till din licens för appen mot dig som tredje part som mottagare av detta.
      7. Att du framställer och garanterar att (i) du inte befinner dig i ett land som omfattas av den amerikanska regeringens embargo eller som finns med på den amerikanska regeringens lista över terroriststödjande länder; och (ii) att du inte finns med på någon lista från amerikanska regeringen över förbjudna parter eller parter belagda med restriktioner.
      8. Du måste också följa alla tillämpliga användarvillkor för tredje part när du använder appen.
  22. KONTAKT.
    Om du har några frågor, klagomål eller anspråk gällande Programvaran, kan du kontakta oss på Jam City, Inc., 3562 Eastham Drive, Culver City, CA 90232 eller support@jamcity.com.